Historien om Lindemoses Shop Aka PetSnack……

17. jan 2022 | Om PetSnack

Ideen til at lave en webshop fik min kære mand Brian tilbage i slutningen af 2015 pga mit opdræt af marsvin.

Så Nu skal I høre….

Jeg havde startet opdræt af marsvin i 2014 og som tiden gik voksede mit opdræt stille og roligt.
Jeg startede med at fodre med Mifuma, som jeg hentede ved Foderhulen i Randers.
Det begyndte ærlig talt, at blive noget besværligt med den afhentning og jeg opdagede, at der 7 km fra mig kunne købes Cavia Korrel i 25 kgs sække.
Jeg skiftede til det og nu tog det mig ingen tid, at hente foder. Dyrene fungerede super godt på Cavia Korrel lige indtil midt 2015 hvor nogen af mine Teddy – “ja jeg har rent faktisk opdrættet lidt Teddy marsvin i min spæde start som opdrætter” begyndte at få bare pletter forskellige steder på kroppen og de kløede sig mere og mere.
Jeg læste og hørte flere steder, at producenten af Cavia Korrel havde lavet om på foder formelen og andre private/opdrættere oplevede præcis det samme hos deres dyr, som jeg oplevede ved mine og jeg måtte i gang med at finde et nyt fuldfoder.
Jeg blev anbefalet, at prøve Berkel fuldfoder til marsvin, som jeg kunne købe igennem en anden opdrætter.
Jeg slog til og hentede 3 sække Berkel hver 2 mdr, men som tiden gik synes Brian at det var noget besværligt og en frygtelig masse køren efter foder til mit opdræt.
Han fandt derfor leverandøren af Berkel og tog kontakt dertil for om vi kunne købe Berkel og få leveret herhjemme.
Det kunne vi godt ved køb af minimum 10 sække Berkel.
Wauw det var fantastisk og hallo vi kunne få en masse andre lækre snacks til dyrene.
Vi fik første leverance hjem med ærteflager, Berkel & lucerne müsli og nu skulle der blandes en lækker omgang fuldfoder til mine dyr.
min egen blanding af fuldfoder blev til og døbt Lindemoses Delikatmix!

Mit hø blev købt ved Zooplus, men som tiden gik blev det hø ringere og ringere. Det indeholdte store grene og udkrudt som jeg ikke anede hvad var og der blev brugt oceaner af tid på at sortere det hø.
En dag kommer Brian hjem og siger at hans kollega har avl af får og jeg kan købe hø af ham.
Brian har herefter hø med hjem og det er super lækkert hø.
Men igen oplevede jeg at den kvalitet han havde med hjem til mig kun blev dårligere og dårligere – høet blev mere og mere gult og trist at se på.
Jeg var bestemt ikke tilfreds og begyndte at lede efter en ny leverandør af hø.
Brian kommer igen hjem fra arbejde og fortæller, at en anden kollega, som har hest har tilbudt, at jeg kan købe hø af hende.
Ja okay jeg kunne da ikke få mindre og/eller ringere hø end det jeg allerede havde – så jeg spændte traileren på bilen og kørte til Stenvad hvor hun boede.

Jeg tabte fuldstændig kæben, da jeg så hendes hø på afstand og begejstringen steg kun endnu mere, da jeg fik snuden og fingrene i det.
Aldrig havde jeg set så grønt og duftet så lækkert hø.
Jeg læssede hø i min trailer og kørte hjem.

Dyrene var ellevilde med det nye hø – så Stine blev min nye Høpusher.
Mine marsvin kunder var yderst begejstret for både mit delikatmix og mit mega lækre grønne hø.
Så der røg mere og mere foder & lidt hø ud af døren.
Jeg henvendte mig herefter til Stine, da mit forbrug af hø kun steg og steg.
Hun gav mig nummeret til producenten – så kunne jeg tage kontakt til ham fremfor at tømme hendes hø lager.

Jeg ringede til ham og jeg måtte gerne komme og hente hø direkte ved ham. Yeah!

Ved første besøg fandt jeg ud af, at han havde en økologisk variant og en ikke økologisk variant.
Den jeg havde købt af Stine var ikke økologisk.
Dyrene skulle da prøve den økologiske – så jeg fyldte trailen med økologisk hø.
Spændingen var stor for hvordan dyrene ville tage imod denne variant af hø.

Jeg kommer hjem og hu hej ind på værelset med en balle økologisk hø. Fylde alle høhække op og så se dem kaste sig over det lækre hø.
Jeg ventede, ventede og ventede – der skete ikke en hullens fis.
– Ville de æde det? No Way og frustrationen var stor!

Jeg endte faktisk med at forære de økologiske høballer til Ribergaards Opdræt og hendes dyr var helt vilde med det.
Skuffelsen var stor, da jeg selv var så ellevild med det nye hø, men dyrene havde en anden mening.
I noget tid hentede jeg så blot den almindelige variant.
På et tidspunkt fyldte jeg igen økologisk hø i min trailer og nu ville de så pludselig godt æde det.

Ribergaards kunder var meget begrejstret for hendes lækre grønne hø og spurgte hvor hun havde det fra – Hun svarede Lindemoses Opdræt og flere og flere begyndte at kontakte mig for, at købe det her mega lækre hø jeg havde tilgang til.

Nu hvor jeg solgte en del delikatmix & hø siger Brian en dag – Hvad med at vi lavede en lille webshop hvor folk kan bestille ved at skrive til os og betale med mobile pay og vi kunne sende pakkerne med GLS ved at aflevere dem på Shell.

Tja det var da ikke så tossede en ide og vi lavede en underside på min opdrætter hjemmeside hvor der kunne bestilles Berkel Fuldfoder til marsvin, Ærteflager, Majsflager, Lucerne Müsli, Berkel Urtemix, Delikatmix & Lindemoses Økologiske Enghø.

Næste step var emballagen for vi var begge 2 enige om at vores produkter ikke skulle pakkes og sendes i hverken fryseposer eller lynlåsposer – det var ikke godt nok til os.
Vores produkter skulle pakkes i fødevare godkendt emballage og i en emballage, som var nem at åbne og lukke 1 mill gange.
Produktet skulle ikke være knust til ukendelighed, når kunden modtog det.
Den skulle kunne genanvendes til fødevare, som fryseboks eller opbevaringsboks i køleskabet og den skulle være nem at stable.
Den skulle være gennemsigtig så produkterne præsenterede sig lækkert og indbydende.
Mærkningen på vores produkter skulle leve op til mærkningsloven med batch, dato, antal gram, ingrediens liste og tydelig produktnavn.

Så da vi begge 2 som helt unge havde arbejdet i mine forældres kiosk kom vi i tanke om de her bøtter, som Heksehyl, Chokofanter, Tivoli stænger, Løsvægt slik osv blev pakket i og vi lavede en aftale med den lokale biograf her i Grenå om, at aftage deres tomme plastbøtter.
Vi hentede sække fulde af bøtter og gik i gang med at rengøre dem for klistermærker og vasket dem rene.


Bøtterne blev pakket i vores køkken de første 4 år.

Papkasser til at sende vores vare med var også på plads, da vi havde fundet et firma hvor vi kunne hente genbrugskasser ligeså tossede vi ville.
De skulle ikke betale for at komme af med kasserne og vi fik dem ved at afhente dem og vi kunne samtidig passe på vores miljø ved at bruge genbrugskasser.

Vi fandt så ud af at en af de kasser, som vi kunne få passede som var den lavet kun til at sende hele høballer i.
Den anden type genbrugskasse passer bla. perfekt til 4 kg.
Den er lavet af dobbelt pap og super stærk og solid til at sende bøtterne i så de ikke så nemt kan blive ødelagt under transport.

Nu var vi klar og åbnede webshoppen Lindemoses Shop d. 01. Februar 2016.

Ret hurtigt var vores fingre pænt medtaget af at fjerne klister fra de genbrugsbøtter fra den lokale biograf og vi synes tiden der blev brugt på det var for omkostelig.
Så Brian kontaktede leverandøren af de plastbøtter, som blev startskuddet på, at få leveret 1 euro palle bøtter af gangen.

Vores skur blev proppet med Økologisk Enghø, genbrugspapkasser, plastbøtter og spande til foder.
Salget steg stille og roligt. Der kom flere og flere efterspørgsler på flere produkter i sortimentet, som gjorde at vi begyndte at lede efter nye lækre spændende snacks til webshoppen.
Jeg kan ikke huske hvordan Brian fandt vores hovedleverandør af naturlige tørrede snacks – men sikke en verden der åbnede sig, da vi fik adgang til det varekatalog.
Vi gik fuldstændig amok og købte 3 euro paller blandet med chips, stilke, blade & blomster.

Hele huset blev fyldt op med naturlig tørrede snacks, urter, blade og blomster – wooow en kulinarisk duft i hele huset som stadigvæk sidder på min nethinde og vores ellers meget smalle sortiment gik på et split sekund til at være et meget stort og bredt sortiment kun af alt det bedste indenfor naturlig tørrede snacks.
Alle de varer kunne simpelthen ikke være i vores hus – så vi fik hurtigt lejet et lager lokale kun 5 min fra vores bopæl.

Så var det nemt for fragtmænd at sætte vare af og nemt for os, at kører hen og tage imod paller med vare og køre dem på lager eller hvis der skulle hentes produkter, som skulle pakkes til webshoppen.


Et lagerrum blev hurtigt til 2……..

Som tiden gik kom der flere og flere pakker og det endte ofte med at bilen måtte tage flere ture på tanken for at få alle pakkerne sendt afsted med GLS.
Personalet på Shell begyndte, at rulle store tomme bure ud til min bil og så kunne jeg selv læsse alle mine pakker deri fremfor at fylde deres butik op med pakker, som de så skulle flytte en gang mere.
Det fortsatte resten af 2016, men tiden var altså kommet til at få lavet aftale om daglig afhentning dels fordi vi hverken kunne komme frem eller tilbage i vores entre for pakker og vi så kunne bruge tiden på, at få pakket flere pakker til jer – fremfor at bruge 1½ time på at aflevere dagens pakker.

Dagens ordre skulle sendes samme dag – for vi kender alle sammen, når vi bestiller noget så skulle det helst være kommet i går.
Så et af vores varemærker var og er den dag i dag det tårnhøje service niveau med hurtig levering til vores kunder.
Så Kors hvor var det skønt, da den aftale kom i hus og GLS dagligt bakkede til i vores indkørsel og tømte entreen for dagens pakker og jeg ikke længere skulle bruge op til 1½ time på at aflevere dagens pakker.


4. December 2017 endte vi med at fylde en hel GLS bil op med pakker.

I 2019 udvidede vi vores sortiment med naturlig tørrede snack til hunde og besluttede os for at skifte navn i webshoppen og pr. 1. Juni 2019 skiftede webshoppen så navn fra Lindemoses Shop til PetSnack.

I 2019 køre jeg i grøften med vores C5 og den får smadret undervognen og må kasseres.
Vi havde i den grad brug for en varebil til webshoppen – Så vi køber en sprit ny Berlingo og får den dekoreret med PetSnack Logo’er.
Det er mest Brian der kører i den, da det er ham der på vej hjem fra hans fuldstidsarbejde svinger forbi det firma hvor vi kan hente genbrugskasser.

Vi har stille og roligt lagt lag på og i 2019 fik vi vores eget Logo tape så I bedre kan kende jeres pakker i pakkeshoppen, når den stakkels ekspedient fare forvildet rundt og leder efter jeres pakker – så kan I sige den står der for der står PetSnack på pakken.
Vi har alle dage sendt chokolade med til madslaven og besluttede i slutningen af 2019, at få vores eget slik.
Vi bestilte vingummi bamser i slikposer og en super lækker mælkechokolade fra Italien.
Skæbnen ville så at firmaet som skulle lave vores chokolade blev lukket ned pga corona i starten af 2020 og det tog en evighed, at få de chokolader hjem.
Men de var afgjort værd, at vente på for det er super lækkert Italiensk Mælkechokolade.

Webshop, mini lager, kontor og pakkeri blev alt sammen kørt fra vores private adresse her i Grenå indtil december 2020.
Tiden er nu kommet til, at få webshoppen ud af vores private bolig.
Ny blog indlæg om den epoke senere…

Måske vil du også synes om…